Trauki no vulkāniskā(talka) akmeņa ved mūs tālajā vēsturē, kad cilvēki nezināja, kā rīkoties ar metālu. Tomēr šodien, tāpat kā iepriekš, talka akmens trauki ir ideāli gatavošanai, pateicoties speciālai īpašībai - saglabāt siltumu.
       Ēdieni šajos traukos sildās lēni un vienmērīgi no visas virsmas, ne tikai no apakšas. Kad optimālā temperatūra ir sasniegta, katls saglabā tādu pašu temperatūru uz mazā uguns un kad uguns ir izslēgts pārtika paliks karsta ļoti ilgi. Talka akmens trauki neoksidējas un, tātad, saglabā produktu sastāvu neskartu, saglabājot to smaržu un garšu. Pārtikas garša paliek naturāla un saglabā visas savas uzturvielas.
     Kaut gan šajā virtuves līnija ir tikai divi priekšmeti - katls un panna, tas ir pietiekams, lai pagatavotu dažādus ēdienus. Veiksmīgākais šajā traukā būs: Grilēta gaļa, sautējumi, zupas, un visi parējie ēdieni, kas prasa lēnu pagatavošanu.

     
 Talka akmeņa sastāvs šajos traukos ir sekojošs:

  - 40 – 50% sastāv no talka, kas atvieglo ekspluatāciju un neļauj pārtikai pelīpt

  - 40 līdz 50% sastāv no magnezīta, kas saistīts ar citiem minerāliem (hlorīds, dolomīts, aktinolītu, antofilife), kas padara virsmu stabilu un cietu, un dod izturībupret ļoti augstas temperatūras;
  - Citi tīri minerāli veido atlikušo procentu (epidote, titāns, serpentīns, pirīts, magnetīts, limonite, hematīts, Ilmenite)


tel. +371 29450947 | email: edimar@inbox.lv
Tojiro katalogs 2019
Sīkāk...


Dāvinat nažus - slikta zīme?
Sīkāk...


Nažu asināšanas pakalpojums
Sīkāk...


BEZMAKSAS PIEGĀDE
Sīkāk...


Ūdens ārstnieciskās īpašības, kas tiek glabātas varā
Sīkāk...


Samurajs jūsu virtuvē
Sīkāk...


10 iemesli, kāpēc ēdienu gatavošanai labāk izvēlēties tieši vara traukus no CuArtigiana
Sīkāk...


Vara trauki: lietošanas instrukcija
Sīkāk...


Jaunumu arhīvs